fbpx

Shenjat e kafes turke ne filxhanin tuaj

Si shpjegohen figurat e mbetura ne filxhanin e kafes Turke

Dashuri, sukses, para, fat: arti i leximit të kafesë është po aq i vjetër sa vetë kafeja.
Të treguarit të së ardhmes nepërmjet kafes lindi nga kafja Turke dhe mund të thuhet se është një pjesë e pandashme e kënaqësisë lidhur me bisedat për kafen.

Rituali u përhap në Europë në fund të shekullit të 17 ( shtatëmbëdhjetë) ku si fillim ishte në modë në Paris, e më pas u shpërnda në Austri, Hungari dhe Gjermani.

Pasi të jetë pirë kafeja, filxhani vendoset përmbys mbi pjatë. Personi, fati i të cilit do të lexohet thotë: “Lëre fatin tim të përputhet me gjendjen time”. Pasi filxhani të jetë ftohur plotësisht, lexuesi i fatit shqyrton format e lëna nga llumi i kafes. Qëllimi është përgjithësisht të transmetojmë lajme të mira dhe të promovojnë një vështrim pozitiv për të ardhmen.

Format dhe shenjat e lëna nga llumi i kafes kanë kuptime të ndryshme simbolike:

Ëndrrat e tua më të mëdha do të bëhen realitet.

Një kujtesë që nuk duhet besuar gjithçka që dëgjon. Bëni kujdes! Nëse i besoni të gjithëve gjatë gjithë kohës, në fund mund të pendoheni.

Duhen përpjekje të mëdha për të fituar zemrën e një personi. Kështu që duhet të bëni sakrifica.

Një shenjë parash. Në të ardhmen e afërt, paratë do të gjejnë rrugën për te ju.

Një shenjë e një ngjarje të lumtur. Mund të jetë  një fejese ose mund të jeni të ftuar në një martesë.

Kjo tregon se papritur do të njihni një mik. Ky mik do të ndikoj për mirë në jetën tuaj.

Kjo tregon se rezultati i një çështje qeveritare ose ligjore në të cilën jeni i përfshirë do të jetë në favorin tuaj

Një shenjë e suksesit. Ju do të punoni shumë dhe do të shpërbleheni me shumë sukses.

Një shenjë se mallrat ose ngarkesat po vijnë nga jashtë vendit për tek ty.

Shumë shpejt do të merrni një shumë parash,por më parë duhet të jeni i duruar.

Kjo do të thotë që ju do të merrni lajme nga një mik i vjetër ose do të bëni një të ri. Në përgjithësi është tregues i një vijimësie te mirë.

Një mik do të kërkojë ndihmën tuaj. Kurrë mos e  anashkaloni këtë; jepini një dorë.

Ju do të bëni një udhëtim dhe në kthim do të hasni një fat të madh.

Një tregues i udhëtimit. Mund të jetë një udhëtim i shkurtër ose i gjatë. Mund të nënkuptojë gjithashtu një investim.

Do të merrni një dhuratë ose do të fitoni para lehtësisht.

Do të shkoni në një pushim të gjatë. Do të takoni njerëz të rinj dhe do të shihni vende të reja.

Ka dy kuptime për këtë shenjë: e para tregon ekzistencën e dikujt që është xheloz për ju, e dyta tregon se ekziston një person që ju ndjek me interes.

Një udhëtim detar po fillon, ose do të shkoni në një udhëtim pune nëpërmjet detit.

Fati juaj po kthehet për mirë. Planet tuaja për martesë janë në rrugën e duhur dhe do të ngriheni në pozitë më të lartë.

Do të keni një aventurë të re ose do të hyni në një miqësi të re. Nëse pikat janë shumë afër njëra-tjetrës, do të duhet të tregoni pak durim.

Një shenjë e një martese të lumtur ose fillimi i ditëve të lumtura  familjare.

Një shenjë që ju mund të largoheni nga shtëpia juaj. Kjo gjithashtu mund të nënkuptojë fitimin e zemrës së dikujt. Nëse ka një gjethe afër, kërkohet fshehtësi pra të mos flisni rreth planeve tuaja.

Një tregues i një miqësie të lëkundur.Do të thotë që ju duhet të jeni më të vendosur. Bëni kujdes!

Një shenjë që do të shpenzoni shumë para. Jini të kujdesshëm dhe të matur.

Related Post

Keni pyetje ?