fbpx

A duhet të pini kafe para palestrës?

Kafeja mund të ndihmojë në rritjen e forcës, fuqisë dhe qëndrueshmërisë gjatë stërvitjes. Megjithatë, disa njerëz mund të jenë të ndjeshëm ndaj kafeinës dhe dëshirojnë ta shmangin atë përpara stërvitjes, veçanërisht me stomakun bosh. Ndonjëherë keni nevojë për një energji shtesë përpara një stërvitje. Ndërsa opsionet janë të shumta, një nga pijet më të njohura para stërvitjes është kafeja. E pasur me kafeinë dhe me kosto të ulët, kafeja është një pije efektive për të përmirësuar performancën e ushtrimeve.

Megjithatë, mund të pyesni veten nëse është e duhura për ju dhe nëse ka ndonjë anë negative për të pirë kafe përpara se të ushtroheni. Ky artikull ju tregon përfitimet e kafes para stërvitjes.

Përfitimet e kafes para stërvitjes.

Kafeja është një nga pijet më të njohura në botë. Është një burim natyral i kafeinës, antioksidantëve dhe lëndëve ushqyese. Për më tepër, është e shijshme dhe e përballueshme për të gjitha shtresat e popullsisë.

Megjithëse nuk keni nevojë për kafeinë për të bërë një stërvitje të mirë, shumë njerëz konsumojnë kafeinë përpara se të ushtrohen për t’u dhënë atyre energji shtesë dhe për t’i ndihmuar ata të arrijnë objektivat e tyre të performancës.

Në fakt, kafeina është hulumtuar gjerësisht si një acid ergogjenik efektiv – ose përmirësues i performancës – si në stërvitjen e forcës ashtu edhe në kardio. Përfitimet e kafeinës mund të përfshijnë:

  1. rritja e forcës, qëndrueshmërisë dhe fuqisë muskulore.
  2. rritja e qëndrueshmërisë aerobike.
  3. përmirësimi i performancës në sprint, kërcim dhe hedhje.
  4. fokus dhe vigjilencë e shtuar.

Është interesante se kafeina është treguar të jetë efektive si për atletët ashtu edhe për jo-atletët, që do të thotë se edhe një person i nivelit mesatar në palester përfiton.

Burimi i informacionit: https://www.healthline.com/nutrition/coffee-before-workout

Related Post

Keni pyetje ?